25. května 2016

Výlety s kočárkem 1 - Lovecká chata u Horky

Jsme nadšení turisté a výletníci, takže když Junior trochu povyrostl a jarní počasí začalo lákat ven, přemýšleli jsme o tom, kam vyrazit. Na internetu jsme bohužel moc inspirace pro výlety s kočárkem nenašli, a tak jsme si museli trochu namáhat hlavy. Spojením tří různých zdrojů (vizte dále) spolu s mapami a špetkou zdravého selského rozumu jsme nakonec něco málo vykoumali. 
Možná se to bude hodit pro inspiraci někomu dalšímu, takže otevírám (ne)pravidelnou rubriku Výlety s kočárkem.

Jeden z těch lepších webových portálů, které jsem při svém pátrání objevila, je Výlety a zábava s dětmi. Spíše pro majitele teréňáků je pak určená facebooková skupina Babytreking. A my, co hledáme kešky, si taky při domácí přípravě lovu všímáme atributu "Stroller Accessible", protože když už jedeme na výlet, tak trocha geocachingu nesmí chybět. Tyhle tři weby jsme tedy prozkoumali a hurá ven!

Výlety s kočárkem 1 - Lovecká chata u Horky

Na jeden z našich prvních výletů, který stojí za zmínku, jsme se vydali do Litovelského Pomoraví. Ačkoli v názvu příspěvku zmiňuju Loveckou chatu, ta rozhodně nebyla naším cílem, je spíš dobrým orientačním bodem. V sobotu odpoledne tu bylo lidí jak much a to byl teprve duben. Bylo to ale docela pochopitelné, počasí bylo téměř letní.

Shrnutí
Trasa: Od Sluňákova k rozcestí Tři mosty, kolem Lovecké chaty, po protipovodňové hrázi do Horky nad Moravou až k výchozímu místu u Sluňákova.
Parkování: parkoviště u Sluňákova, pár parkovacích míst u hřbitova.
Délka naší trasy: 7,5 km
Kočárky: od hřbitova ke Třem mostům projedou všechny kočárky, dalo by se tu jet i na bruslích. Zbytek trasy je vhodný pro terénní kočárky (sem tam hrbol, polní cesty, ale nic moc náročného).  My tedy nemáme úplně terénní kočár, ale náš Viper 4s zvládne leccos.

Popis trasy: Zaparkovali jsme u Sluňákova a vydali se po krásné rovné asfaltce k rozcestí U Tří mostů. Přešli jsme jedno z ramen Moravy, Mlýnský potok, a kvalita cesty se trochu zhoršila. Zato frekvence projíždějících cyklistů se mírně zvýšila. Loveckou chatu jsme jen minuli, byla doslova obsypaná žíznivými výletníky. Na konci lesa jsme nepokračovali dál po cyklostezce, odbočili jsme vpravo na val protipovodňové hráze. Jednak jsme tu měli kešku, jednak tu byl mnohem menší provoz. Cesta se kroutila podél lesa a kolem Podhradského rybníka nás dovedla až k vesnici. Tady jsme se mohli napojit na červenou turistickou značku, která vede zpět k parkovišti.

Celá procházka je velmi příjemná, převýšení téměř nulové, krajina je zajímavá a můžete se tu dokonce i trochu vzdělat díky tabulím naučné stezky. V létě je nutné počítat s komáry, holt lužní lesy. Jediná nepříjemnost na trase je poslední asi 300m úsek v Horce, kdy se musí jít po silnici, kde není chodník. Komunikace je tu ale poměrně široká a provoz je malý, takže se to dá zvládnout.

Za návštěvu určitě stojí i Sluňákov, tam se chystáme až bude Junior trochu větší.

A ještě ilustrační foto z mostu přes Mlýnský potok :)

JuniorZK silně namazaný (opalovacím krémem!)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře!