21. dubna 2014

Víkend na Vysočině

Prodloužený víkend se musí využít, a tak jsme vyrazili na Vysočinu.

V sobotu jsme se zastavili ve Slavonicích, kde jsme si k obědu dali výbornou jadranskou zmrzlinu.


Pak jsme pokračovali do Telče. Na zámek, na rozhlednu a po výborné večeři v italské restauraci jsme si ještě jednou prošli náměstí, pocourali se parkem a kolem rybníků.


Svatá Markéta na náměstí Zachariáše z Hradce

Rozhledna Oslednice je fajn, ale návštěvu v sukni nedoporučuji ;)
V penzionu jsme dostali úžasnou snídani: čerstvé rohlíky, džem, dobrá káva a buchta k tomu. Vyzvedli jsme auto zaparkované na hrázi Ulického rybníka a před odjezdem se pokochali výhledem na město.


K hradu Roštejn jsme dojeli jako první. Brána byla ještě zavřená a kolem nikde nikdo. Po chvíli začali přijíždět další návštěvníci. To my už jsme stihli hrad obejít kolem dokola, kešku jsme našli a pár fotek udělali. Prohlídka byla zajímavá, i do věže jsme vystoupali. Ještě krátká procházka ke skále zvané Čertovy peřiny.


Od Roštejna přesun do Pelhřimova na oběd, k tomu jednoho Poutníka, zastávka v Kojčicích (u Pejřimova), pak na sever přes Humpolec, Havlíčkův Brod až na Zelenou horu.


Ještě před návratem domů jsme se vrátili do Rosičky u Sázavy. Mají tu rozhlednu a taky malou náves, kterou místní vyzdobili malovanými vajíčky. Celkově jich tu měli pět tisíc (vajíček, ne obyvatel) a kromě ozdobených dopravních značek tu z nich vytvořili i labyrint pro děti.


Turistické známky sice neměli, ale darovali nám alespoň pohlednici s razítkem, když jsme až z té Olomouce. Ve stánku na návsi jsme si ke kávě dali skvělé trubičky se šlehačkou a s bouřkou v zádech jeli domů. V neděli večer jsme usínali příjemně unavení za šumění deště a pondělí nám zůstalo na regeneraci, logování kešek a třídění fotek.

Proč nejsou prodloužené víkendy častěji?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře!